Tuesday, July 19, 2011

Black out.

Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim

Dah lama tak black out maka tiba-tiba semalam black out. Patutlah terasa panas. Terus tolak comforter ke tepi, shuh2. Seperti kacang lupakan kulit. Haha. Saya terjaga dari tidur, terus tengok keadaan sekeliling sangat gelap. Nama pun black out, habis lah gelap. Eh, dah start mengarut.

Dulu, kalau black out selalu jadi masa maghrib tak pun malam. Or dalam kata lain, black out bukan waktu tidur. Selalu juga jadi black out dulu. Tapi sekarang dah jarang. Dulu means masa kanak-kanak ribena lagi. Dah lama sangat. Oh, terasa diri sangat merindui black out. Macam mana lah orang-orang yang susah kan. Hmm.

Kalau dulu black out, disebabkan agak selalu juga lah jadi, maka lilin dah tersedia. So, homework biasanya akan delay sekejap. Haha. Then, masing-masing akan mencari lilin bila elektrik dah ada. Kononnya, macam tiup lilin birthday. Main-main dengan lilin.

Setiap kejadian ada hikmah. Sekurang-kurangnya bila black out, dapatlah rasa macam mana orang yang susah bukan.

Kamsamhamnida. Thank you.

4 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

antara black out ngan takde air... blackout lbih baik kot

NurulAini said...

betul2..lbh rela black out dari xdak air..cewah!leh memilih lak kita..hehehe..

dedetea said...

Assalamu'alaikum:wwooww nice blog,bolehkahn saye bergabung ,,,,??salam kenal and salam persahabatan,dari dedetea66.blogspot.com.thanks

NurulAini said...

Waalaikumussalam..thank you..nanti saya blogwalking ke blog dedetea okay..:)