Friday, August 5, 2011

Kau mawarku a.k.a bunga mawar lah, bunga.

Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim

Selamat pagi cikgu! Eh, para cikgu kat rumah. Selamat pagi semua. Sementara menunggu waktu subuh sebentar sahaja lagi, sempat men'tatih'kan keyboard di pagi hari. Go keyboard go!!!! Mata masih berkelip-kelip bagai kelip-kelip. Oh, dah lama tak tengok kelip-kelip yang sungguh cantik!

Bila memikirkan konvokesyen yang bakal tiba tak lama lagi, tiba-tiba teringat bunga. Bukan saya yang minta, bukan. Serious tak tipu, sungguh! Disebabkan dari kecil juga tak pernah sekali merasa konvokesyen even pakai apa itu just like topi time nak terima ijazah. Kejap, nak ambil nafas. Fuhh! Okay, sambung balik. I mean that time tadika. Tadika pun tak pernah melalui alam di tadika. Sebab semangat berkobar-kobar nak masuk darjah satu terus. Baguih dok ada.

Okay, fine. Tak luah lagi apa sebenarnya yang terbuku. Bila time konvo, mesti ada yang beri bunga, hadiah dan segolongan dengannya kan. Sebab dulu time konvo senior, pernah melalui pengalaman menjual bunga. Best woh! Penat sangat kuasa infiniti, tapi it was such nice experience. Bila dah jual, tiba-tiba suatu hari selepas konvo. *Dengan ada awan di kepala menggunakan teknik imbas kembali* Lecturer datang bagi bunga. Beliau cakap itu hadiah sebab jual bunga. Masa tu terasa bagai nak terbang tapi tak boleh sebab memang pasti akan mendarat semula ke bawah. Bunga tu 6 kuntum rasanya. Wah, best! (+_+) *Dengan mata yang berpinar-pinar. Eh, bukan, bersinar-sinar*

Itulah kali pertama dapat bunga. Ops, lupa cakap. Of course lah bunga mawar. Bila dapat tu, memang terasa sangat lah sayangnya. Rasa macam nak bawa tidur sekali. Tapi disebabkan bunga, maka nya selepas itu, layu dan kemudiannya terpaksa buang. Wrapper dia pun tersangat lah menarik okay. Wrappernya of course disimpan. Eh, tak baik membazir tahu.

Blue rose

Mawar merah.

Kalerpul!

Mawar putih.

Mawar purple.

Mawar kuning.


Kamsamhamnida. Thank you.

6 comments:

Taufan Bin Ribut said...

yg colourfull tu lawa gile kot..huhuhu..


Entri Terkini :Ayam beraya

Entri terdahulu :10 alasan munasabah kalau korang tak nak puasa

Capital A ♥ said...

cantiknyaa mawar merah! kalau bagi si princess hati ni confirm dia cair. kihkih.

Syazwan Che Deraman said...

selamat berkonvo..

lawa giler bung mawar..
kau mawarku..
macam lagu siti ngan sape da?

Setiawan Brothers said...

follow succes, jom follow blog awak
visit visit
terima kasih cik

Only this Girl said...

nice blog...jom follow blog saya pula

Abe Goreng said...

yg colorful tu ade jual tp mahal gle sekuntum. Huhu.

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!