Wednesday, April 4, 2012

Mewangikan baju.

Assalamualaikum

Hidup ini perlu perubahan. Kalau asyik benda yang sama saja, memang lah agak bosan. Statement yang tak boleh blahhhhhh. Tiada kaitan dengan yang hidup atau yang sudah meninggal dunia. Hanya lah saudara mara pada tajuk di atas. I tak reti nak buat tajuk yang kontroversi sikit. Kira direct lah sahaja. Sedang mencari pengalaman, err, pengetahuan tentang blogging. Suka sangattttt baca entry blogger lain. >,<

Okay. Nak cerita pasal softener. Kalau basuh baju, memang tak sah tak letak sabun banyak-banyak (unless kalau nak jimat, duit pun ala kais pagi makan pagi, kais petang makan petang), dan WAJIB letak softener. Lepas basuh, nak pakai semula, rasa semangat nak pakai baju itu semula. Harus lah. Dan bila mana dah bosan dengan sesuatu bau itu, kita kena adakan anjakan paradigma. *tiba-tiba*

Kalau ada iklan dalam tv pasal softener, memang berkobar-kobar nak pergi bau di supermarket. Test bau itu dan ini, lama-lama dah pening. Kalau tak suka, memang mark terus, tak suka tak suka tak sukaaaaa bau ini. Orang lain-lain, taste lain-lain. Tapi kalau pergi beli dengan housemate, kawasan softener itu bagaikan kita yang punya. Bau itu, bau ini. Lama-lama pening sebab dah banyak sangat benda yang dihidu. Rasa macam nak bawa kopi sekali dan hidu satu-satu.

Tapi kan tapi kan, baru-baru ini, try satu brand. Sangattt wangi. Itulah dia Comfort!!!! Yeayyyy! The blue one. Suka bau dia. Wangi. Terasa seperti baru mandi. Cewahhhhh! Promote ni. Kita tunggu sehingga bau ini sebati dulu, maka lepas tu boleh tukar lagi. I dah pernah cuba softener Daia, Softlan, Downy, Attack. Itu sahaja yang dapat diingati buat masa sekarang. Dan semuanya Iols suka. Memang best, superb!! Tudia, tudia, kalau dah suka, memang macam kanak-kanak baru dapat gula-gula. Kalau guna Attack, memang tak payah buat kerja dua kali. Sebab Attack tu dah include sabun dan softener. Jom kita terjah tengok softener-softener itewwww.

1. Daia. Semua Iols suka. *love*


Kalau rasa nak jimat, boleh beli yang dalam packing macam ini. Sebab dah siap dengan muncung tu. So, no need to worry softener tumpah lagi.


2. Downy. Memang iklan dalam TV sangat mempengaruhi. Maka, bila softener lama habis, laju sahaja beli Downy. Downy Passion (Red in colour) sahaja pernah try. Downy Attraction (Purple in colour) tak pernah.


3. Softlan. The first softener I bought. Memang suka sangat.4. Attack. Bau ni pun best! Sabun dan softener. 2 in 1!


5. The latest one! I mean latest one yang saya guna. Saya tahu saya sudah terlambat. Tapi nak juga. Tak kira tak kira. Introducing to you Comfort!!!! Baru try colour biru. Suka juga!!Thanks for reading!

No comments: