Wednesday, February 9, 2011

Unforgettable moment

This evening we have class..
ethics class..
so on the way we went to our cars..
then we saw what we call that as "kera"
kera okay kera
at first only the two of us..
then another one join us..
few moments after that..
at first both of us saw kera at her car..
then we try to menghalau shuh shuh like that..
it looks like that kera-kera tu macam takut + lari juga lah..
i don't know whether their mom or dad or their neighbour..
neighbour?hahaha..
then their penjaga pula menghalau the two of us..
hah..ambik kau..sekali kena halau balik..
at the moment....
she or he for that kera ya?
i will use she okay..
let's assume it their mom..
actually there are too many of them there..
at first dia just menghalau kami berdua dekat tu sahaja..
at the same time ada seorang lagi kawan turun juga..
then we told her..
she's just behind us..
then bila dah move forward again..
dia kejar balik!!!!
lari!! lari!!
lari memang lah sampai tak cukup tanah..
dah jadi macam olahraga..
lari sekuat mungkin..
lari selamatkan diri!!
tragedi kena kejar dengan kera!!
my friend that was behind us and I lari naik tangga..
another one lari terus..
lari straight..
then cakap kat dia, naik atas!!
*dengan perasaan cemas*
then we all tunggu lah dekat tangga tu untuk beberapa minit..
bertinggung lah semuanya..
demi menengok kera tu ada lagi atau tak..
dibuatnya ada kera tu, kena kejar lagi..
memang masuk rumah terus lah..
atau pun naik terus sampai tingkat 4..hahaha..
bodobar hati den..
dengan selow2 pergi balik ke tempat kejadian..
akhirnya dapat juga pergi kelas dengan selamat..
really unforgettable moment
hahaha..

2 comments:

♥ JaJaHuT ♥ said...

hahahaha kelakar la ang aini...=)...
kera is everywhere=p

nurulainishaher said...

taw takpe..jaja,kalau ang ada ari tue, msti ang gelak gila2..ak pn kalau tringat,msti gelak..hahaha..pengalaman tol..