Thursday, September 15, 2011

Lexus is yummy!

Assalamualaikum

Bagai tertarik oleh daya tarikan magnet, maka lepas entry pertama selepas 'cuti lama' di'post'kan, muncul pula entry kedua. Setelah beberapa hari 'MC' dari blog. Sebelum ini, dah berkali-kali 'kau tengok aku, aku tengok kau' tak sudah-sudah nak meluahkan idea tapi setiap kali itu juga bagai terhenti di tengah jalan. Eh, tak boleh berhenti tengah jalan. Harus melintas hingga ke seberang sana. Baru lah selamat.

Fine! Tengok dari tajuk entry, mesti ramai dah tahu, apakah itu lexus. Biskut lexus, biskut. Okay, fine! Bila tengok lexus dipamerkan di Tesco, tiba-tiba memang mata tak boleh lepas pandang. Sebab awan di atas kepala tiba-tiba muncul terkenangkan keenakan biskut lexus. Well, it comes in dua jenis cream kalau tak silap. Seperti biasa, I would choose yang colour purple sebab chocolate! Memang dari dulu dah jatuh cinta dengan chocolate. Tapi another one which is cheese cream pun sedap juga.

Cheese Cream
Chocolate cream
Kejadian yang biasa dikaitkan adalah mostly time study dulu. Not only me. Sebab biskut ini juga menjadi pilihan ramai orang. Wah, boleh jadi promoter lexus. Tapi, memang betul biskut ini sedap. Time tengah nak rushing gila (gila ke rushing?) untuk menyiapkan assigment bagai, tangan akan curi-curi juga ambil biskut ini. Tak sempurna assignment kalau tiada biskut or snack or something untuk dikunyah.

Kalau petang-petang tengah rest ramai-ramai, memang heaven kalau ada teh o panas, dan biskut. Masa petang yang dirasakan 'Oh, janganlah cepat berlalu'. *Sangat lah over tak mahu petang berlalu walhal tak sabar menanti malam sebab malam is equal to rest yang paling lama dalam sehari*.

Kalau pergi membeli barang yang dah kehabisan stock di rumah sewa or hostel, memang bahagian biskut takkan lepas mostly. Buat tawaf di bahagian biskut. Demi memikirkan biskut apa yang menjadi idaman hati. Once dah merasa biskut lexus, memang tak lepas. Best! Maka, tak hairan kalau biskut lexus berlegar-legar di pekarangan minda.


Kamsamhamnida. Thank you.

3 comments:

Nyamuk Terbang said...

nie la biskut yg mkn hri2 time dok hostel

faRHa@miSS Vio said...

hahaha... love dis biskut ... smpai skrg dh msuk u still lg beli biskut ni ... especially yg choclate tuh ...siyes best ....

Add Remove Block said...

antara jenama biskut yg paling aku gemari ... sedap sangat.